Een week met veel post! - Reisverslag uit Silvan, Australië van Judith Romar - WaarBenJij.nu Een week met veel post! - Reisverslag uit Silvan, Australië van Judith Romar - WaarBenJij.nu

Een week met veel post!

Door: judithromar

Blijf op de hoogte en volg Judith

04 December 2011 | Australië, Silvan

Wat een onwijs leuke reacties van iedereen weer! Super! Bedankt! (Die moeder van mij ook hea;) )

Maandag was het meteen raak, nadat we tot 9.30 in onze kas lelies hadden geplukt en daarna alstroemeria’s.
Dacht Rosy nog even met het bossen mee te helpen. Wel, ze was nog geen 15 minuten bezig en ze sneed zich aan de tafel.
Super bod maar zij kreeg het voor elkaar! Diepe snee en het bloed kwam er met macht 3 uit… aauw! Robert en Saskia waren niet zo gouw in de buurt dus hup in mijn Ford naar de dokter. We wisten niet waar er 1 zat in het dichtstbijzijnde dorpje maar wel dat er 1 zat.
Dus raam open en even vragen. De eerste persoon was meteen raak en om de hoek was er een dokters praktijk. Binnen werden we meteen geholpen. We mochten plaats nemen in een behandel kamer en de dokters assistente maakte het alvast schoon.
Deze assistente kwam uit Nederland, Brabant en woonde hier nu 30 jaar. Ze vertelde ons dat er meer Nederlanders en Nederlands sprekende mensen in de praktijk werkte en dat vond ik wel grappig. De dokter liet 30 minuutjes op zich wachten maar heeft het vervolgens wel netjes gehecht!
Mesje mee voor Judith want ik kan ze wel weer verwijderen over 10 dagen.

Dinsdag weer vroeg beginnen en alstroemeria’s geplukt. Daarna met de auto vol was naar Monbulk gegaan en mijn was gedaan.
Thuis ben ik aan het topje van Renee (Rosy’s dochter) gaan werken voor de jungle pool party vrijdag avond. Deze heb ik afgekregen.

Woensdag hadden we verschillend werk. Eerst vanaf 6.30 lelies plukken in onze kas, daarna even bossen en van 2 tot 16.30 planten.
Normaal doen we dit alleen donderdag maar omdat wanneer deze lelies opkomen het Valentijn is planten we wat meer. Helaas geen andere soorten als de laatste keer.
Thuis bij mijn huisje lag er post. Een grote kaart met foto’s van het 50 jarig huwelijks feest van opa en oma. Mama had heb verzonden, erg leuk!!
Daarna heb ik mijn jurkje voor de jungle pool party ook afgekregen.

Donderdag begonnen we met planten tot 11.30 en als nieuwe soorten hadden we: Rodina Zantrirod en Tiber.
Daarna zijn we in de alstroemeria’s gaan plukken, er was alleen niet zo veel want er was al 2 dagen bijna geen zon. Heerlijke temperatuur om te plukken alleen er was weinig.
Na het werk ben ik met Rosy mee gegaan.
Maar daarvoor heb ik me even omgekleed en wat lager op de mat: 2 kaarten!! 1 van Rob, Karin, Anouk, Manon, Gijs en Teun. Hun zijn hier ook eens geweest!!
En 1 van ome Bertil, tante Ageeth, Menno en Danique met een leuke brief !! Super leuk, bedank!!
Daarna ben ik dus met Rosy naar een goot winkel centrum gegaan voor wat boodschappen en kijken of we nog wat konden shoppen.
Dit viel niet helemaal mee, Rosy was leuk geslaagd maar ik had nix gevonden.
Daarna ben ik bij Rosy blijven eten en slapen.

Vrijdag ging de wekker weer vroeg. Maar gelukkig waren we om 10 uur met de pauze al klaar in onze kas en dat betekend als de natte voeten kas ook klaar is, het weekend is!!
Ik ben gaan bossen na de koffie en om 12 uur was ik klaar.
Omkleden spullen pakken en met Rosy mee want vanavond hadden we een pool party met het thema jungle. Maar: eerst zijn we nog weer even naar het winkel centrum gegaan voor een neus piercing! (Het thuis front wist er van hoor!!)
Na afloop hadden we een lekker gebakje met een kopje koffie/thee genomen en zijn we naar Rosy’s huis gegaan.
Nog wat lekkers gemaakt om mee te nemen naar het feestje en dan omkleden en gaan.
Het was best fris dus gezwommen heb ik niet, dat deden alleen de kinderen. Ook was niet iedereen in jungle stijl maar het was wel erg gezellig!
We hebben gebarbecued en daarna een vuurtje buiten waar we gezellig met zijn allen omheen zaten.
Ook de mensen van het dagje met de boot waren er. Het was 2 a 3 uur voor we te bed lagen!

Zaterdag ben ik met Rosy gaan ontbijten en de bakkerszaak waar haar dochter werkt.
Een lekker broodje en daarna nog een lekker gebakje voor mee naar huis.
We zouden in eerste instantie nog naar een uitkijk punt gaan maar het was een beetje somber bewolkt weer dus dat doen we nu een andere keer.
We hebben vervolgens 2 films gekeken!

Zondag had ik mijn wekker vroeg gezet want pap, mam, In en Suuz gingen sint vieren bij opa en oma met de fam.
Dus ik wou wel even zien en horen wat ze allemaal gehad hadden!
De laptop ging mee naar opa en oma en met Skype was ik er toch een beetje bij!
Iedereen heeft leuke kado’s gehad!

• 04 December 2011 - 09:43

Marjan:

Hoi Judith,
    En weer een leuk verslag! Grappig dat je er toch ook weer een beetje bij bent met skype!! Saai is je leven daar ook niet als ik dat zo lees! Iedere keer weer wat anders beleven is toch helemaal geweldig! En volhouden hoor!!
    Nou, ik mocht niet mee naar Spanje hoor dus blijf ik maar in het winderige Julianadorp! Sinterklaas overleefd en nu op naar het winterfeest! Voor nu de groetjes en heel veel plezier!! Groetjes Marjan

• 04 December 2011 - 11:05

Ageeth:

Hey Judith,
    Nou we zijn weer helemaal op de hoogte. Hoe is het nu met de vinger van Rosy? Toen ik naar de foto before en after keek (zonder eerst je verslag te hebben gelezen) dacht ik dat je naar de kapper was geweest, haha, het ging om piercing.
    Groetjes en werk ze volgende week.

• 04 December 2011 - 12:36

Gerda Boekel:

Hoi Judith!
    Wat weer een leuk verslag!
    Ik begrijp dat wij onze wensen wat kleding betreft aan jou door kunnen geven? Doe voor mij ook maar een jungle (binnen)pool partyjurk!!
    Vorige week heb ik alstroemeria's gekocht. Mooie bloemen maar de bladeren worden zo snel bruin. Kunnen jullie daar in dat verre land iets op bedenken? Vanmiddag gaan we sinterklaas vieren met een gourmetje. Jan noemt dat "kloten met pannetjes".
    Tijd voor een bakkie! Tot de volgende keer!
    Groetjes, Gerda

• 04 December 2011 - 14:25

Fam.rol:

Hallo Judith, wij lezen ook je verslagen en bekijken je foto`s, went het al, het links rijden ? Gaan jullie ook nog wat aan Sinterklaas doen ?
    Fijn dat het werk je goed afgaat en daarna de nodige ontspanning.
    Groeten fam.Rol J`dorp.

• 04 December 2011 - 16:52

Leo Weenink:

Hoi Judith,

Ik denk niet dat je je verveelt daar down under, wat een belevenissen zeg!
    Ik lees met plezier je reisverslagen en kijk naar de mooie foto's die je maakt.
    Ik ben toch een beetje jaloers op je, want jij bent daar wel naar een tractorpull geweest en ik niet.....grrr!
    (Toen wij er waren was het tp seizoen nog niet begonnen) We hebben dan wel een aantal trekkers/teams live gezien, maar dat is nog geen wedstrijd hahah.....
    Qua werk zit je er ook lekker in dacht ik zo te lezen, het is natuurlijk niet geheel onbekend voor je.
    Lekker je geld verdienen om er tussen de bedrijven door weer leuk van te leven!
    Ik zou zeggen, ga lekker zo door en dan lees ik het allemaal wel weer in je verslag.
    Groetjes, Leo.
    ps. leuk karretje heb je, ik hoop dat je er verder nog heul veul plezier van hebt.

• 04 December 2011 - 19:44

Mama:

We zijn vanmiddag bij Opa en Oma Smit geweest. En ook zij volgen jou maar het schrijven naar jou lukt nog niet... maar nu helemaal niet want de computer is stuk.... maar als ie heel is gaan we het weer proberen.
    Maar de hartelijke groeten van Opa en Oma Smit.

• 05 December 2011 - 04:02

Wout En Tineke:

hoi jud.
    weer je prachtige verslag gelezen van de afgelopen week.en ook heb je weer genoeg beleefd ben benieuwd naar fotos van je jungle jurkje je hebt ook wel erg veel verborgen talenten. hoe bevalt je blitse car?we hebben van de week afscheid genomen van chiron,en dat is wel even erg vervelend want je hebt er wel 11 jaar voor gezorgd gisteren hebben we met de fam sinterklaas gevierd gezellig ,maar hier is het erg winderig en koud en ben erg jaloers dat jij zulk fijn zomers weer hebt ook weer even alle fotos van jou bekeken toppie hoor groetjes vanuit enschede het is nu maandag morgen 5 uur en ik kon niet meer slapen en heb dus fijn alles rustig zitten lezen. doeiiiiii tineke

• 05 December 2011 - 10:20

"ome" Sjaak:

Hoi Judith,
    Goed bezig daar!! Leuk te lezen dat er naast het werk nog zat te beleven valt. Maak je geen zorgen over die Falcon, voor zover ik weet zijn er daar al zat van gemaakt dus zo slecht kan die niet zijn (maar je vader zal wel zeggen - "het blijft toch een Ford").
    Ik hoor dat je trekker over de hele schuur verspreidt ligt dus ik heb maar eens geinformeerd of ik me daar mee mag/moet bemoeien... We zien wel.
    Have fun!!!

• 05 December 2011 - 12:44

Jan En Ellen:

Hallo Judith!

Wij hebben ons ook ingeschreven op de nieuwsbrief. Leuk om te lezen!
    Wij zijn daar ook geweest, wil je ze de groeten van ons doen?
    Heel veel plezier, groetjes de buren Jan en Ellen.

• 05 December 2011 - 17:55

Meneer Boekel:

Hoi Judith,
    Wat een leuke verhalen heb je!
    Ook al begrijp ik helemaal niks van "bossen" en "alstormeria's" en "natte voeten kassen", het klinkt allemaal wel erg interessant.
    Het viel me op dat je niet al teveel details vertelt over het jungle-feest.
    Je maakt mij niet wijs dat je tot 3 uur 's nachts alleen maar voor een haardvuur heb gezeten. Er moet MEER die nacht gebeurd zijn, maar daarover kan je misschien in je volgende verslag wat meer vertellen??????

• 06 December 2011 - 20:51

Piet & Tineke:

Hoi Judith.

Piet zit voetballen te kijken heeft jou verslag al gelezen.hij zegt wat maakt die Judidh toch allemaal mee hij vind het prachtig.
    Je hebt het daar wel druk als ik zo lees
    heel afwisselend.Het is echt iets voor
    jou.Mary stuurde een Mailtje een paar weken geleden en daar had ze Waar Ben jij nu.bij gezet dat vonden wij wel leuk zo kunnen wij jou verhalen ook mooi lezen.
    Dat hebben wij zo toen ook gedaan toen onze kinderen in Colombia waren
    dat vond Mary ook mooi van de zomer.
    Judith dit was het weer,werk ze en geniet.
    Het was mooi om het weer te lezen.

Gr. Piet & Tineke.

• 07 December 2011 - 18:22

Teus,Fily VBijsteren:

Hallo Judith,
    We kregen de link doorgestuurd van je moeder, leuk om je zo te volgen daar.
    Weet je zo wel wie we zijn?
    We staan met de caravan op de Duinzoohoeve met die zwarte hond tweede veld op het hoekje.
    Tot de volgende keer
    Groeten Teus en Fily

• 11 December 2011 - 19:40

Klaas En Anneke:

Dag Judith,
    Hier een eerste reactie van ons.
    Wat ontzettend leuk om je belevenissen te lezen. Fijn te weten dat het goed met je gaat en dat je het heel erg naar je zin hebt.
    We blijven je volgen. Heel veel plezier .
    Groetjes Klaas en Anneke.